



موضوع مسابقه
هنرمعماری پس از برگزاری شش دوره رویداد تخصصی طراحی داخلی و مبلمان(3 دوره در سالهای 1388، 1389 و 1390 و سه دوره در قالب نمایشگاههای دوسالانهی معماری ایران در سالهای 1393، 1395و 1397) با تغییراتی سازمانی و جامع، فراخوان هفتمین مسابقه طراحی داخلی ایران معاصر را منتشر مینماید. ما حسب تجربهی خود به این جمع بندی رسیدهایم که سنجش منصفانهی آثار طراحی داخلی نمیتواند و نباید توسط یک تیم داوری متشکل از صرفاً معماران و در یک بستر صورت پذیرد. باید برای ساخت فرهنگ و دانش طراحی داخلی، رویدادی مستقل و با داورانی متخصص، منتقد و آشنا در باب دغدغههای معماری داخلی اجرا نمود. همچنین به دلیل ماهیت متکثر معماری داخلی، پرداختن به جزئیات آثار در قالب دستههای کلی مسکونی و عمومی دوسالانهها و جوایز امکانپذیر نیست و باید جزئیات بیشتری بررسی گردند. این رویداد میکوشد برنامهای جامع و جریان ساز در حوزهی طراحی داخلی ایران با اتکاء به توان هوش دیجیتالی هنرمعماری برای نخستین بار در ایران اجرا نماید.
کدام آثار حق شرکت در این جایزه را دارند؟
کلیهی پروژههای طراحی داخلی که از سال یکهزار و سیصد و هشتاد و دو (سال تأسیس هنرمعماری) به این سو طراحی و اجرا شدهاند میتوانند در مسابقه شرکت نمایند به غیر از آثاری که در سه دورهی قبلی «جایزهی طراحی داخلی هنر معماری (در سالهای 1388، 1389 و 1390) » شرکت داشتند. نکتهی مهم آنکه آثاری که در دوسالانههای معماری هنر معماری شرکت داشتهاند، اعم از منتخبین نمایشگاه یا غیره، بدلیل ماهیت نمایشگاهی و نه رقابتی آن رویداد و روش قضاوت اعمال شده در آن ایام، مانعی برای حضور در این مسابقه ندارند. همچنین حضور آثاری که تا پیش از این رویداد در نشریات به چاپ رسیدهاند یا در فضای مجازی منتشر شدهاند یا حضوری در دیگر رویدادهای ملی و بین المللی معماری و طراحی داخلی داشتهاند مانعی ندارد.
معیارهای داوری
- تحلیل عمیق از مسئلهی زایندهی پروژه
- خلاقیت در ترکیب پارامترهای مسئله و دانش طراحی داخلی
- تبدیل محدودیتها به فرصتها بوسیلهی ایده
- ارائهی بهترین گزینه و راهحل متناسب با مسئله
- تلاش در جهت ایجاد جریانهای صحیح و منطقی در سپهر معماری ایران
- واقعیت گرایی به جای خیالپردازی
- کارفرماسازی به جای کارفرماپروری
- اجرای مسئولانهی پروژه(کیفیت اجرا)
- منطق معمارانه در استفاده از مصالح و منابع مالی و معنوی
- تلاش در جهت ترویج هنر طراحی داخلی
روش داوری
داوری مسابقه در سه مرحله صورت میگیرد:
الف) تأیید اثر توسط کارشناسان هنرمعماری: تمام منتخبین این مرحله حداقل یک صفحه در مجله چاپ خواهند شد. به این آثار لیست بلند گفته میشود.
ب) بررسی آثار توسط هیئت داوران: انتخاب دو طرح برتر هر دسته، دعوت به جلسه دفاع، افزایش تعداد صفحات چاپی در مجله، به این آثار لیست کوتاه گفته میشود.
ج) دفاع از آثار: برگزاری جلساتی جهت ارائه توضیحات و دفاع از آثار (هر اثر 10 دقیقه) در هر دسته، یک برنده بعنوان اثر منتخب معرفی و جوایز را از آن خود خواهد نمود. به این اثر بهترین پروژه طراحی داخلی در دستهی مربوطه گفته میشود.
آثار باید قابلیت بازدید داشته باشند تا در صورت صلاحدید داوران و رقابت نزدیک دو اثر برتر با دقت و عمق بیشتری و درگیر نمودن پارامترهای مضاعف بررسی گردند.
هیأت داوران

علی خادم زاده
از خبره ترین معماران داخیل ایران در حوزهی اداری، علی خادم زاده است. او مدیرعامل آرتاژ طرح است. از سال 1388 بارها داور رویدادهای مختلف از جمله دو دوره داوری مسابقهی طراحی داخلی هنرمعماری و سومین دوسالانهی معماری ایران بوده است. او کارشناس ارشد طراحی صنتعتی را از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دورهی عالی طراحی مبلمان را در مدرسهی هنر بازل سوئیس طی نمود. او مدیر پروژه بیستمین نمایشگاه بین المللی مبلمان Hofex 2011 و نمایشگاه مبلمان ایران در مسکو –روسیه 2011 بوده است.

آرش احمدی
مؤسس احمدی استودیو از فارغ التحصیلان ایتالیایی فعال در ایران است. دکتر آرش احمدی با بازسازی و توسعهی هتل نیلو و ارتقای آن به نخستین بوتیک هتل ایران تواناییهای خود را ثابت نموده است. آرش احمدی در ساخت غرفههای ایران در اکسپوی میلان، یاریگر ایرانیان بود. او همچنین طراح و مجری غرفهی ایران در نمایشگاه SALONE DE MOBILE 2017 بود که عنوان بهترین غرفهی آن سال را برای ایران به ارمغان آورد. شرکت نستله در ایران، موزهی ملی جواهرات، توسعهی مدرسهی ایتالیاییها در تهران از دیگر آثار شاخص اوست.

رضا مفاخر
بیش از پانزده سال کار حرفهای نام معماری داخلی در ایران با نام رضا مفاخر گره زده است. او فارغ التحصیل دانشگاه تربیت مدرس، مؤسس دفتر “زما”با بیش از یکصد و پنجاه اثر طراحی و اجرا شده است. رضا مفاخر تاکنون برندهی دهها جایزهی معماری و معماری داخلی ملی و بین المللی شده است. از جمله افتخارات رضا مفاخر کسب پنج تندیس مسابقهی A’ DESIGN AWARD است. آثار متعددی از رضا مفاخر تاکنون در نشریات معتبر به چاپ رسیده است از جمله پروژههای لوندر و بیست و پنج میلیمتری.

عبدالرضا محسنی
معمار |
دکتر محسنی ، فارغ التخصیل دانشگاه UWA ایالات متحده، نامی آشنا در حوزهی معماری داخلی ایران است. او بیش از 40 سال فعالیت تخصصی معماری داخلی داشته است. وی رئیس جامعه مهندسان معماری داخلی ایران، عضو هیئت مدیرهی شورای مبلمان و دکوراسیون ایران، رئیس کارگروه معماری و دکوراسیون اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران و استاد دانشگاه هنر است. محسنی عضو هیئت مؤسس دو مجلهی معماری داخلی “دکومان” و “جلوه نقش” است. محسنی بیش از هرکسی بر کشف استعدادها تجربه دارد.

مهشید معتمد
دکتر مهشید معتمد، فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، مدیر آکادمی منتقدین و نویسندگان معماری، بنیانگذار مؤسسهی پژوهشی رهیافت، برندهی رتبهی نخست جایزهی ملی نقد معماری ایران. از فعالترین زنان معمار حال حاضر در کشور است. او با رسانههای متعددی از جمله مجلات هنرمعماری و طراح و دو هفته نامه طراح امروز همکاری دارد. او دبیر بخش شیراز در مجله هنرمعماری نیز میباشد. معتمد میتواند بوسیلهی نگاهی با مقیاس بالا، جایگاه هر اثر را به خوبی در منظومهی معماری ما روشن سازد.
نحوهی شرکت در جشنواره
قدم 1) مراجعه به وب سایت مؤسسهی هنر معماری و مطالعهی کامل و با دقت فراخوان مسابقه
قدم 2) پرداخت هزینهی ورود به مسابقه و دریافت کد سفارش 5 رقمی
قدم3) در همان وبسایت و در ادامه، شرکت کنندهی محترم باید فرم آنلاین ثبت نام را تکمیل نماید. او همچنین باید یک پی دی اف که شامل شیتهای پروژه میباشد را در وبسایت بارگذاری نماید. این پی دی اف باید حداکثر 8 مگابایت و شامل 4 شیت معرفی اثر باشد. شیتها ترجیحاً افقی و در قطع 50 در 70 باشند. زبان شیت آزاد اما ترجیحاً فارسی باشد. علاوه بر پی دی اف، یک عکس در ابعاد 1000 در 1000 پیکسل که بهترین نمایش از اثر را دارد نیز باید در محل مربوطه آپلود شود.
قدم4) پس از اتمام ثبت نام آنلاین و بررسی آثار، با منتخبین مرحلهی نخست داوری جهت ارسال لوح فشردهی اثر تماس خواهیم گرفت. لوح فشرده شامل همان شیتهای بارگذاری شده بصورت آنلاین به انضمام عکسها (با فرمت jpeg یا jpg) و نقشههای پروژه (با فرمت PDF) با حداکثر کیفیت و مبانی نظری (با فرمت WORD OFFICE) است. کارشناسان هنرمعماری در این مرحله راهنمای شرکت کنندگان گرامی جهت بهترین روش شناسنامه سازی برای معماران، شرکتها و آثارشان طبق استاندارد دانشنامه هنرمعماری خواهند بود. علت این مهم چاپ آثار راه یافته به این مرحله در مجلهی هنرمعماری و نشر آنلاین آنها در دانشنامهی هنرمعماری است.
نکته: همهی اطلاعات بسته به نظر معمار در شیتهای آپلودی در وبسایت هنرمعماری چیدمان شوند. اینکه کدام اطلاعات و به چه نحو در شیتها درج شوند تا داوران به بهترین شکل اثر را درک نمایند هنرِ معمار است اما به نظر درج اطلاعات ذیل ضروری است:
اسناد فنی شامل پلانها، مقاطع و جزئیات خصوصاً در حالتی که نمایشی تحلیلی و دیاگرام گونه از اقدامات انجام شده دارند به همراه ذکر عنوان فضاها. سایت پلان اثر، بنای موجود اولیه، نقشهی پلان یا تصویری از نمای آن و محیط پیرامونی. کاربریهای قبلی و ارزشهای مانده در اثر. اشارهای به سازه و تأسیسات و … . ایدهها، نوآوریها و محدودیتهای دخیل در امر طراحی. عکسهایی از کلیات فضایی و جزئیات اجرا شده. مبانی نظری روی همین شیتها درج شود و نه در برگهای جداگانه و در کاغذ آ4. تجربه نشان داده در آن وضعیت اساساٌ مبانیهای نظری آثار توسط داور خوانده نمیشود!
پرداخت ورودیه
هر پروژه طراحی داخلی جهت حضور در مسابقه باید طبق جدول زیر مبالغی را پرداخت نماید. این هزینهها در جهت برگزاری هرچه با کیفیتتر مسابقه و با هدف دستیابی و برگزاری رویدادی کاملاً مستقل در بلند مدت است.
- ثبت نام در وبسایت تا پایان مرداد ۹۸ (ثبت نام سریع): 500.000 تومان
- ثبت نام در وبسایت تا پایان شهریور ۹۸ (ثبت نام عادی): 1.000.000 تومان
- ثبت نام در وبسایت تا 15 مهر ۹۸ (ثبت نام دیرهنگام): 1.500.000 هزار تومان
پرداخت کلیهی مبالغ فوق و تکمیل فرم ثبت نام به صورت آنلاین از طریق وب سایت هنر معماری میباشد.
رزرو پروژه با پرداخت هزینهی کمتر
با هدف حمایت از حضور کاملاً قدرتمند آثار در مسابقه، آن دسته از معماران گرامی که آثار آنها هنوز آمادهی ارسال به دبیرخانه نیستند میتوانند تا پایان زمانهای تعیین شده اقدام به واریز آنلاین وجه ورودیه با قیمتهای کمتر نمایند و سپس تا قبل از آخرین مهلت ارسال مدارک خود را به دبیرخانه بفرستند. ناگفته پیداست که بدین ترتیب معماران گرامی میتوانند با هزینهی کمتر یا برابر، تعداد آثار بیشتری ارسال نمایند و همزمان کیفیت فایل ارسالی خود را ارتقاء دهند. به بیان سادهتر کد 5 رقمی صادره به هنگام خرید ورودیهی مسابقه برای شرکت کنندگان عزیز تا پایان مهلت ارسال آثار اعتبار دارد.
شرایط کلی حضور در مسابقه
- حضور در مسابقه برای عموم معماران، طراحان داخلی و هنرمندان سپهر طراحی داخلی ایران آزاد است.
- حضور آثار ایرانیان مقیم خارج از کشور که در داخل ایران اجرا شده، بلامانع است.
- آثار ایرانیان مقیم داخل در خارج از کشور اجازهی حضور ندارند.
- اثبات مالکیت اثر بر عهدهی شرکت کننده است.
- حق چاپ فیزیکی و انتشار مجازی آثار برای برگزارکننده و حامیان به شرط ذکر نام طراحان محفوظ است.
- به جز دستههای کانسپت، نورپردازی در طراحی داخلی و طراحی ابژه و مبلمان، باقی آثار ارسالی باید اجرا شده باشند.
- مقیاس نقشهها آزاد است.
- پایبندی به اصول و قوانین برگزاری مسابقات معماری و شهرسازی در ایران
دستههای مسابقه
الف) بخش اصلی مسابقه (ویژهی پروژههای با عمر ساختمان اولیهی کمتر از 30 سال):
- طراحی داخلی / تجاری بزرگ مقیاس (فروشگاهها و شاپینگ مالها)
- طراحی داخلی / تجاری کوچک مقیاس (مغازهها)
- طراحی داخلی / مسکونی ویلایی
- طراحی داخلی / مسکونی آپارتمانی
- طراحی داخلی / درمانی
- طراحی داخلی / فرهنگی، آموزشی، مذهبی
- طراحی داخلی / اداری، فضای کار، صنعتی
- طراحی داخلی / ورزشی
- طراحی داخلی / هتلی، اقامتی (مدرن، سنتی، بومگردی، بوتیک هتل و…)
- طراحی داخلی / رستوران، فست فود و کافهها
- طراحی داخلی / غرفهها، نمایشگاهها، فضاهای موقت
- طراحی داخلی / ترکیبی (مسکونی – تجاری، تجاری – اداری یا…)
ب) بخش ویژهی مسابقه (ویژهی پروژههای با عمر ساختمان اولیهی بیشتر از 30 سال):
- مرمت و بازگشت به وضعیت گذشته (restoration)
- اصلاح، ترمیم و آماده سازی جهت کاربری جدید یا بازسازی جهت ادامهی همان کاربری قبلی با معماریای نو (renovation)
- تقویت، بازسازی و افزایش فضا (extension)
ج) بخش جنبی مسابقه:
- دکوراسیون داخلی (عدم مداخلات سنگین، سازهای و تأسیساتی و تغییر در حد مبلمان)
- کانسپت (آثار اجرا نشده در تمام زمینههای طراحی داخلی)
- طراحی ابژه و مبلمان (شامل آثار اجرا شده و نشده)
د) مدال افتخار:(همهی آثار شرکت کننده در این بخش شرکت داده میشوند)
- مدال افتخار هیأت محترم داوران
- مدال افتخار نگاه ملی
- مدال افتخار دفتر حرفهساز
- مدال افتخار استعداد در حال ظهور
- مدال افتخار نخستین کار اجرائی
- مدال افتخار نورپردازی در طراحی داخلی
- مدال افتخار رنگ در طراحی داخلی
نکات مهم: 1) هر پروژه فقط میتواند در یک دسته کاندید شود. 2) حضور چند پروژه از یک دفتر بلامانع است. 3) کارشناسان دبیرخانه در صورت مغایرت پروژه با دسته، به مشاوره و راهنمایی شرکتکنندگان خواهند پرداخت.
تقویم مسابقه
آخرین مهلت ثبت نام در جشنواره: 15 مهر 1398
اعلام منتخبین دور نخست داوری (اعلام لیست بلند): 18 مهر 1398
اعلام منتخبین دور دوم داوری (لیست کوتاه، دعوت به مرحلهی دفاع): 28 مهر 1398
روزهای دفاع: 11 و 12 آبان 1398
جشن اختتامیه و اعلام برندگان: 23 آبان 1398
معماران ارجمند مهلت ثبت نام در مسابقه به پایان رسیده است.
جوایز
- در هر دسته یک اثر بعنوان بهترین پروژه معرفی میگردد. این اثر مدال مسابقه و گواهی رسمی را از آن خود خواهد نمود.
- آثار برتر هر دسته در مجلهی هنرمعماری، شمارهی زمستان 1398(ویژهنامهی طراحی داخلی ایران معاصر) به چاپ خواهند رسید.
- دیگر آثار لیست کوتاه و بلند بسته به حق رأی و نظر داوران، هرکدام در دستهی مربوطه در مجلهی هنرمعماری به نسبت با صفحات کمتری به چاپ خواهند رسید.
- کلیهی آثار از مرحله لیست بلند به بعد در دانشنامهی هنرمعماری نمایه خواهند شد. شناسنامهی هویتی دیجیتال برای دفاتر و معماران آنها نیز در دانشنامه هنر معماری صادر خواهد شد.
- ممکن است بنا بر تشخیص داوران در هر دسته یک اثر نیز، شایستهی تقدیر اعلام گردد.
رسانههای رسمی رویداد
بنابر تجربههای پیشین و اهداف تعیین شده برای جایزه ، رسانههای ذیل پس از بررسیهای فنی و علمی بعنوان رسانههای رسمی جایزه معرفی میشوند. پوشش خبری این رویداد ترجیحاً با رسانههای ذیل است و ناگفته پیداست که به مخاطبین رویداد پیشنهاد میگردد اخبار رویداد و مسائل آن و طرح دغدغههای خود را از طریق این رسانهها پیگیری نمایند. اخبار منتشر شده از جانب دیگر رسانهها مورد تأیید برگزارکننده نیست و مسئولیتی در قبال آنها نخواهد داشت.

آدرس دبیرخانه: تهران، پایینتر از خیابان شهید مطهری، خیابان شهید مفتح شمالی، خیابان زهره، کوچهی قابوسنامه، پلاک یک، واحد شش، کد پستی : 1588833117 | تلفکس: 021-88342960