طرح برندهی جایزهی اول بخش طراحی داخلی
گروه طراحی و معماری رخ
پروژهی بازسازی:تبدیل چایخانهی قدیمی به فست فود مرکن
طرّاح پروژه: گروه معماری رُخ، علی بهزادی، مریم اطمینان
مجری: گروه اجرایی رُخ
مدیر اجرایی: افشین یخچالیها
کارفرما: مدیرِ فست فود مرکن، مینایی
مکان: نارمک، تهران
مساحت: 400 متر مربّع
سبک: مینیمالیسم
تاریخ تکمیل پروژه: خرداد ماه 1388
این پروژه ملکی به ابعاد 13×30 متر مربّع است که در ناحیه تجاری هفت حوضِ نارمک در شرق تهران واقع شده و کاربری آن از چاپخانه به رستوران تغییر یافته. در بازسازی این چاپخانه با توجّه به اینکه معماری آن ارزش چندانی نداشت، فقط سازهی بنا حفظ و تقویت شد و ظاهر آن با یک طرّاحی مدرن و مینیمالیستی توسّط حجمهای ساده با عملکردی جدید همسو شده است. همچنین رنگآمیزی و نورپردازی جذّاب آن، فضای دلنشینی را برای پذیرایی از مشتریان فست فود فراهم آورده است. با توجّه به موقعیّت مکانی پروژه و وسعت آن رویکردی لازم بود تا علاوه بر حفظ کیفیّت و زیبایی، محدود بودن بودجه نیز در نظر گرفته شود. فضای داخلی با ترکیبهای متنوّع و متضادّی از مصالح، رنگها و فُرمها، مانند مصالح سرد و گرم، شفّاف و مات و غیره طرّاحی شده است. در طرّاحی و معماری داخلی، از جزئیّات متنوّع با نتیجهی مینیمال و ساده بهره گرفته شده است تا طرّاح را در ایجاد فضای شاد برای افزایش حسّ تعلّق مشتریان یاری رسانَد. تأکید بر حضور نور در فضا، شفّافیّت، خوانایی و پیوستگی فضای درونی و بیرونی، توجّه به جزئیّات و مصالح، مهمترین عوامل شکل دهندهی طرح بوده اند.
موارد زیر در طرّاحی این رستوران مؤثّر بوده است:
- توجّه به تطابق محیطی و کنترل تابش نور طبیعی
- تطابق مناسب سیستمهای تأسیسات باحجمهای تزئینی: استفاده از فرورفتگیها، شکافها و سقف جهت تهویه و نورپردازی
- استفاده از مصالح مقرون به صرفه مانند رنگ، پوسترهای رنگی، ام. دی. اف. و گچ
- استفاده از رنگآمیزی شاد جهت ایجاد محیطی دلنشین و صمیمی
- تطابق عملکرد با معماری داخلی: ایجاد پارتیشنها و انطباق نیمکتهای نشیمن و صندلیها با معماری
- تطابق و هماهنگی نمای پروژه با معماری داخلی رستوران
- تناسب فضاها در ارتباط مستقیمی که با انسان و شرایط فیزیکی او دارند
- نورپردازی مناسبِ محیط جهت ایجاد نوری یکنواخت در تمامی فضاهای سالن اصلی و ایجاد شفّافیّت و ارتباط بصری مناسب که ویژگی اصلی مکانهای عمومی است
- طرّاحی مناسب فضاهای ارتباطی و عبوری از درب ورودی تا کانتر فروش و تحویل غذا
- رعایت کلّیهی استانداردهای بهداشتی و خدماتی رستوران
- رعایت کلّیهی استانداردها در ابعاد میزها و صندلیها و نیمکتهای نشیمن
- هماهنگیِ فُـرمِ چیدمان، آرایش و معماریِ آشپزخانه با سالن
- تمایل کارفرما به انجام کاری شاخص و متفاوت
ارتباط با شرکت
آدرس:تهران،زعفرانیه،خیابان مقدس اردبیلی،نبش چهارراه پسیان،جنب بانک پارسیان،ساختمان پسیان،طبقهی2،واحد6
تلفن:22124005/22667488
موبایل:09121987587/09123845841
فکس:22667489
پست الکترونیکی:ROKH_DESIGN-GROUP@YAHOO.COM