طرح برنده‌ی جایزه‌ی اول بخش طراحی داخلی

گروه طراحی و معماری رخ

پروژه‌ی بازسازی:تبدیل چایخانه‌ی قدیمی به فست فود مرکن


طرّاح پروژه: گروه معماری رُخ، علی بهزادی، مریم اطمینان

مجری: گروه اجرایی رُخ

مدیر اجرایی: افشین یخچالیها

کارفرما: مدیرِ فست فود مرکن، مینایی

مکان: نارمک، تهران

مساحت: 400 متر مربّع

سبک: مینیمالیسم

تاریخ تکمیل پروژه: خرداد ماه 1388

این پروژه ملکی به ابعاد 13×30 متر مربّع است که در ناحیه تجاری هفت حوضِ نارمک در شرق تهران واقع شده و کاربری آن از چاپخانه به رستوران تغییر یافته. در بازسازی این چاپخانه با توجّه به اینکه معماری آن ارزش چندانی نداشت، فقط سازه­ی بنا حفظ و تقویت شد و ظاهر آن با یک طرّاحی مدرن و مینیمالیستی توسّط حجمهای ساده با عملکردی جدید همسو شده است. همچنین رنگ­آمیزی و نورپردازی جذّاب آن، فضای دلنشینی را برای پذیرایی از مشتریان فست فود فراهم آورده است. با توجّه به موقعیّت مکانی پروژه و وسعت آن رویکردی لازم بود تا علاوه بر حفظ کیفیّت و زیبایی، محدود بودن بودجه نیز در نظر گرفته شود. فضای داخلی با ترکیبهای متنوّع و متضادّی از مصالح، رنگها و فُرمها، مانند مصالح سرد و گرم، شفّاف و مات و غیره طرّاحی شده است. در طرّاحی و معماری داخلی، از جزئیّات متنوّع با نتیجه­ی مینیمال و ساده بهره گرفته شده است تا طرّاح را در ایجاد فضای شاد برای افزایش حسّ تعلّق مشتریان یاری رسانَد. تأکید بر حضور نور در فضا، شفّافیّت، خوانایی و پیوستگی فضای درونی و بیرونی، توجّه به جزئیّات و مصالح، مهمترین عوامل شکل­ دهنده­ی طرح بوده ­اند.

موارد زیر در طرّاحی این رستوران مؤثّر بوده است:

  1. توجّه به تطابق محیطی و کنترل تابش نور طبیعی
  2. تطابق مناسب سیستمهای تأسیسات باحجمهای تزئینی: استفاده از فرورفتگی­ها، شکافها و سقف جهت تهویه و نورپردازی
  3. استفاده از مصالح مقرون به صرفه مانند رنگ، پوسترهای رنگی، ام. دی. اف. و گچ
  4. استفاده از رنگ­آمیزی شاد جهت ایجاد محیطی دلنشین و صمیمی
  5. تطابق عملکرد با معماری داخلی: ایجاد پارتیشنها و انطباق نیمکتهای نشیمن و صندلیها با معماری
  6. تطابق و هماهنگی نمای پروژه با معماری داخلی رستوران
  7. تناسب فضاها در ارتباط مستقیمی که با انسان و شرایط فیزیکی او دارند
  8. نورپردازی مناسبِ محیط جهت ایجاد نوری یکنواخت در تمامی فضاهای سالن اصلی و ایجاد شفّافیّت و ارتباط بصری مناسب که ویژگی اصلی مکانهای عمومی است
  9. طرّاحی مناسب فضاهای ارتباطی و عبوری از درب ورودی تا کانتر فروش و تحویل غذا
  10. رعایت کلّیه­ی استانداردهای بهداشتی و خدماتی رستوران
  11. رعایت کلّیه­ی استانداردها در ابعاد میزها و صندلیها و نیمکتهای نشیمن
  12. هماهنگیِ فُـرمِ چیدمان، آرایش و معماریِ آشپزخانه با سالن
  13. تمایل کارفرما به انجام کاری شاخص و متفاوت

ارتباط با شرکت


آدرس:تهران،زعفرانیه،خیابان مقدس اردبیلی،نبش چهارراه پسیان،جنب بانک پارسیان،ساختمان پسیان،طبقه‌ی2،واحد6

تلفن:22124005/22667488

موبایل:09121987587/09123845841

فکس:22667489

پست الکترونیکی:ROKH_DESIGN-GROUP@YAHOO.COM